نکات مهم قبل از سفر با نوزاد و پیشنهادات سفر با کودک
حتماً لباس مناسب برای فرزندتان را بردارید
قبل از شروع سفر، حتماً اطلاعاتی درباره آب و هوای مقصد خود را جمع آوری کنید. در سفر با نوزاد، به مناطق گرم و آفتابی، به دنبال لباسهای آستین کوتاه و بندی نباشید، زیرا اشعه خورشید به راحتی میتواند پوست نوزاد شما را در شانهها و دستها بسوزاند. بهتر است از لباس راحتی بچه گانه نخی و خنک با آستین دار استفاده کنید.
اگر در تابستان سفر میکنید، حتماً یک کلاه لبه دار، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب و مرطوب کننده را همراه داشته باشید. در زمستان نیز حتماً لباس گرم، کلاه بافتنی و پشمی و کفش مناسب را به همراه داشته باشید.
چند دست لباس به همراه داشته باشید
در زمان بستن چمدان، به یاد داشته باشید حتماً چند دست لباس نوزاد یا کودک را به همراه داشته باشید. لباسهای فرزندان باید چند بار در طول روز تعویض شوند و در صورتی که لباس کافی به همراه نداشته باشید، باید لباسها را مرتباً بشویید. شستن لباسها در سفر به مناطق مرطوب میتواند مشکل باشد، زیرا رطوبت هوا ممکن است مانع از خشک شدن لباسها شود.
بهتر است لباسهایی که به همراه دارید، از جنس نخ باشند تا راحت شسته شده، لک نشوند، نیازی به اتو نداشته باشند و سریع خشک شوند. از قبل تعداد ست های مورد نیاز را بررسی کنید. مثلا بلوز کوتاه دخترانه ای که انتخاب کردید را در کنار شلوارک دخترانه به عنوان یک دست لباس در نظر بگیرید تا دچار مشکل کمبود لباس در سفر نشوید.
برای هرگونه آب و هوایی آماده باشید
در سفر با نوزاد یا کودک، باید برای بسیاری از تغییرات ناگهانی، بهویژه تغییرات ناگهانی دما، آمادگی داشته باشید. بهتر است همیشه لباس راحتی را به نوزاد یا کودک خود بپوشانید که دارای زیپ، دکمه یا هر مورد دیگری که تعویض لباس را دشوار میکند، نباشد. همچنین، درباره کفش نیز بهتر است از کفشهای راحتی استفاده کنید که تنگ نباشند و بند زیادی نداشته باشند.
چمدان نوزاد و یا کودک را جداگانه ببندید
بهتر است چمدان نوزاد خود را جداگانه بسته و نگه دارید. جدا قرار دادن وسایل نوزاد از وسایل سایر همراهان، احتمال انتقال آلودگی به آنها را کاهش میدهد. همچنین، با جداگانه نگه داشتن وسایل نوزاد، شما میتوانید با یک نگاه کلی از به همراه داشتن تمام وسایل اطمینان حاصل کنید.
در چمدان نوزاد خود، حتماً لباس و پوشک اضافه، پتو، دستمال مرطوب، شیر خشک، آب جوشیده یا آب معدنی، کیسه نایلون و … را قرار دهید. اگر فرزندتان به دارو خاصی نیاز دارد و در طول شبانه روز باید دارو مصرف کنید، حتماً از به همراه داشتن داروهای او اطمینان حاصل کنید و تهیه آنها را به زمان رسیدن به مقصد موکول نکنید.
اگر سفر شما با وسایل عمومی است، حتماً ساک نوزاد خود را با خود به داخل وسیله نقلیه ببرید و آن را به محل نگهداری بار تحویل ندهید، زیرا در طول سفر به وسایل نوزادتان ممکن است به صورت مداوم نیاز داشته باشید.
چند اسباب بازی به همراه داشته باشید
نوزادان تا حدود یک سالگی و حتی کودکان با سن بیشتر، به تحرک و جابجایی نیاز دارند و نشستن بر روی صندلی میتواند منجر به بی قراری و عدم تمرکز آنها شود. برای پیشگیری از این موضوع، بهتر است چند اسباب بازی محبوب آنها را به همراه داشته باشید تا آنها را سرگرم کنید و تحرک و جابجایی بیشتری داشته باشند.
کالسکه به همراه داشته باشید
یکی از کاربردیترین وسایل در سفر با نوزاد و البته سفر با کودک، کالسکه است. نوزادان در زمان خوابیدن بیشترین راحتی را تجربه میکنند. خوابیدن در کالسکه که سایه بان دارد، فرزندتان را در برابر نور خورشید محافظت میکند. همچنین، میتوانید از کالسکه فرزندتان بعنوان تخت نیز استفاده کنید، البته به شرط اینکه کالسکهای را انتخاب کنید که قابلیت تبدیل شدن به تخت را داشته باشد.
اکثر کودکان تا پایان دو سالگی در برابر بیشتر ویروسها و بیماریها واکسینه میشوند. با این حال، در صورتی که مجبور به سفر با فرزند خود تا پیش از دو سالگی هستید، بهتر است او را به نزد پزشک اطفال ببرید تا اطمینان حاصل کنید که واکسنهای ضروری را دریافت کرده است. همچنین، مشورت با پزشکان میتواند به شما کمک کند تا اطلاعات لازم را درباره آمادگی نوزاد برای سفر به شهر یا کشور مورد نظرتان و با توجه به شرایط موجود در مقصد، به دست آورید و اطمینان حاصل کنید که چه واکسنهایی باید تزریق شود.
در حالت معمول، دلیلی برای عدم موافقت پزشک اطفال برای سفر با نوزادان وجود ندارد، مگر اینکه مشکل جدی و واضحی در سلامت نوزاد شما وجود داشته باشد که میتواند در خطر او قرار دهد. پیش از اقدام به سفر، حتماً باید ریسکهای موجود از نظر سلامتی، ایمنی و شرایط خاص شهر یا کشوری که قصد سفر به آن را دارید را بررسی کنید. همه گیری برخی بیماریها، فصل شیوع برخی از ویروسها و حتی تغییرات آب و هوایی، فرزند شما را در معرض خطر قرار خواهد داد و شما ممکن است نخواهید که فرزندتان در معرض چنین ریسکهایی قرار گیرد.
برنامه ریزی کنید که حداقل چهار تا شش هفته قبل از شروع سفرتان به پزشک مراجعه کنید. ممکن است پس از تزریق واکسن، زمانی طولانی برای ایجاد ایمنی بدن در برابر آن بیماری صرف شود. همچنین، پزشک میتواند شما را درباره اقدامات احتیاطی مثل نحوۀ دوری و محافظت از بیماریهای مربوط به تغییرات آبوهوایی مختلف راهنمایی کند. هر سؤال دیگری که دارید، بهتر است در این جلسه با پزشک خود مطرح کنید تا در طول سفر نگرانی نداشته باشید. همچنین، به یاد داشته باشید که از سفر با نوزادان نارس و نوزادانی که به دلایل پزشکی نیاز به مراقبتهای ویژه دارند، جداً خودداری کنید.
نکات ضروری برای سفر با نوزادان و کودکان
اکثرا کودکان تا پایان دو سالگی در برابر بیشتر ویروسها و بیماریها واکسینه میشوند. اما به هر روی اگر مجبور به سفر تا پیش از ۲ سالگی فرزند خود هستید بهتر است که او را به نزد پزشک اطفال ببرید تا مطمئن شوید که واکسنهای ضروری را دریافت کرده است. همچنین مشورت با پزشکان میتواند به شما این اطلاع را دهد که نوزاد شما برای سفر به شهر یا کشور مورد نظر شما و با توجه به شرایط موجود در مقصد آماده است یا چه واکسنهایی را باید تزریق کند.
در حالت معمول دلیلی برای عدم موافقت پزشک اطفال برای سفر با نوزادان وجود ندارد، مگر اینکه مشکل جدی وجود داشته باشد که سلامت نوزاد شما را در خطر اندازد. پیش از اقدام به سفر حتما ریسکهای موجود از نظر سلامتی و ایمنی و شرایط خاص شهر یا کشوری که قصد سفر به آن را دارید را بررسی کنید. همهگیری برخی بیماریها، فصل شیوع برخی از ویروسها و حتی تغییرات آب و هوایی، فرزند شما را در معرض ویروسهای مختلف قرار خواهد داد و شما ممکن است نخواهید فرزندتان در معرض چنین ریسکی قرار گیرد.
مراجعه به پزشک را بین چهار تا شش هفته قبل از شروع سفرتان برنامهریزی کنید، ممکن است بعد از تزریق یک واکسن ایمنسازی بدن در برابر آن بیماری زمان زیادی ببرد، همچنین پزشک فرزندتان میتواند دربارۀ اقدامات احتیاطی مهمی مثل نحوۀ دوری و محافظت از بیماریهای مربوط به تغییرات آبوهوایی مختلف شما را راهنمایی کند.
هر سؤال دیگری دارید نیز بهتر است خودتان آن را از پزشک بپرسید تا در طول سفر نگران نباشید. به یاد داشته باشید که از به سفر بردن نوزادان نارس و نوزادانی که به دلایل پزشکی نیاز به مراقبتهای ویژه دارند جدا خودداری کنید.